English   Bahasa Melayu
 

PELAKSANAAN SISTEM ePEROLEHAN BAHARU

Adalah dimaklumkan bahawa pelaksanaan Sistem ePerolehan Baharu ditangguhkan ke tahun 2017.

Sehubungan dengan itu, Sistem ePerolehan sedia ada akan terus diguna pakai bagi urusan perolehan Kerajaan secara elektronik sehingga Sistem ePerolehan Baharu dilancarkan.

Sekian, terima kasih.


NOTIS UNTUK MENGEMASKINI MAKLUMAT GST DI DALAM SISTEM ePEROLEHAN BAGI SYARIKAT / FIRMA PERUNDING YANG TELAH BERDAFTAR DENGAN KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA

Kepada semua Pengguna ePerolehan (Pembekal);

Sistem ePerolehan telah ditambahbaik bagi memenuhi keperluan pelaksanaan GST dalam perolehan kerajaan. Oleh itu, Syarikat/Firma Perunding yang telah berdaftar GST dengan Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) dikehendaki mengemaskini Nombor Pendaftaran GST dan Tarikh Kuatkuasa Pendaftaran GST dengan segera bagi mengelakkan sebarang kesulitan dalam urusan berkaitan perolehan Kerajaan.

Bagi Syarikat / Firma Perunding yang BELUM dan TELAH mengemaskini maklumat GST dalam modul Pendaftaran Pembekal / Perunding, anda boleh menyemak dan mengemaskinikan Nombor Pendaftaran GST dan Tarikh Kuatkuasa Pendaftaran GST anda serta cawangan syarikat anda di bawah menu Profil - Kemaskini Maklumat GST.

Bagi Syarikat / Firma Perunding yang ingin membuat Permohonan Baharu atau Pembaharuan, maklumat GST anda dan cawangan syarikat anda boleh dikunci masuk semasa membuat permohonan tersebut.

Oleh yang demikian semua permohonan yang dihantar kepada pihak Kementerian Kewangan sebelum ini melalui ups@treasury.gov.my / aduan.gst@treasury.gov.my tidak akan dipertimbangkan.

Sila muat turun Panduan Pengguna ini sebagai rujukan

Untuk sebarang pertanyaan, sila hubungi Khidmat Bantuan ePerolehan di talian 03-7985 7777/ 03-7985 7888 atau emel bantuan@eperolehan.gov.myKeperluan Peningkatan Sistem Pengoperasian Windows XP kepada Windows XP Service Pack 3

Kepada pelanggan ePerolehan yang dihormati, adalah dimaklumkan bahawa peningkatan sistem keselamatan ePerolehan akan dilaksanakan pada hari Jumaat 10 April 2015, jam 11 malam.

Sehubungan dengan itu, kepada pengguna yang masih menggunakan Windows XP, adalah dinasihatkan untuk menaiktaraf kepada Windows XP Service Pack 3 bagi mengelakkan sebarang masalah menggunakan sistem ePerolehan selepas waktu tersebut.

Bagi pelanggan yang masih menggunakan sistem pengoperasian Windows XP, sila klik disini untuk muat turun panduan menaiktaraf Windows XP Service Pack 3.Notis: BAYARAN PENDAFTARAN ePEROLEHAN

Berkuatkuasa dari 1 Jun 2015, bayaran permohonan Pendaftaran Pembekal hanya perlu dibayar setelah ia diluluskan oleh Unit Pendaftaran Syarikat, Kementerian Kewangan Malaysia.

 
Sekiranya anda telah mencipta ID Log Masuk dan Kata Laluan anda, sila masukkan ID Log Masuk dan Kata Laluan di sini.
Penting! Sila ambil perhatian tentang penggunaan huruf besar atau kecil pada ID Log Masuk dan Kata Laluan.
 
Sekiranya anda ingin mendaftar sebagai Kontraktor atau Perunding, sila klik pada pautan yang berkenaan.
 
Sila matikan (disable) 'Pop Up Blocker' anda.
 
 
ID Log Masuk :
Kata Laluan :
  Lupa ID atau Kata Laluan?
 
  Daftar sebagai Kontraktor Baru
  atau
  Daftar sebagai Perunding Baru
 
  Untuk Panduan Pendaftaran, sila klik di sini.